Sayfalar

29 Eylül 2011 Perşembe

Kadınlar Arasında Broşürü

KADINLAR ARASINDA BROŞÜRÜNÜ BURADAN EDİNEBİLİRSİNİZ!

Kadın kadına cinsellik dediğimizde aklımıza neler gelir? Kafamızda şekillenenlerle ya da dilimizden dökülenlerle, esas olarak deneyimlediklerimiz, birbirinden nasıl farklılaşıyor, neler, ne zaman örtüşüyor, neler değişiyor?

Cinselliğin kadınlık ile ilişkisi genellikle erkek imgesinin merkeze alınışıyla beliriyor zihnimizde, hem erkek hem kadın zihinlerimizde… Peki ya bunu kırıp, kadın kadına cinselliği ‘erkeğin olmadığı, erkeksiz’, ve heteroseksüel dünyadan ödünç aktif/pasif gibi tanımlardan kurtararak, onun gerçekte nasıl bir şey olduğunu anlamak
için ne yapabiliriz, kendi cinselliğimizin kapısını nasıl aralarız?

İşte bu broşürü çevirirken de amacımız merkeze kadınları koyup, kadınlar arasındaki cinselliğin farklı renklerini görebilmekti. Bu renklere bakmaya, üzerlerine konuşmaya başladığımızda, aslında o çok görünmez alanı eşelemeye başladığımızı da hissettik. Kimimizin bildiği, deneyimlediği, kimimizin fazla ayrıntılarına girmediği bu denli renkli bir cinselliğin, kısa ve öz bir biçimde, çizimlerle tatlandırılmış, ama en önemlisi oldukça ilham verici bir şekilde ele alındığı bu metinleri okurken umarız ki siz de bizim kadar keyif alırsınız.

2010 LGBTT Onur Haftası Kadınları ve Transları


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder